De ce sunt periculosi tantarii pentru oameni? - Dezinsectie - Deratizare - Dezinfectie Nebulizare
16352
post-template-default,single,single-post,postid-16352,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

De ce sunt periculosi tantarii pentru oameni?

De ce sunt periculosi tantarii pentru oameni?

In general, daunatorii nu sunt inofensivi, putand afecta numeroase aspecte ale vietii noastre de zi cu zi. ei ne pot produce pagube materiale acasa, ne pot imbolnavi si chiar ne opt omori, in cazurile extreme. Printre cele mai periculoase insecte se numara tantarii. Acestia reprezinta o problema atunci cand se inmultesc necontrolat, desi oamenii de stiinta incearca sa gaseasca noi metode prin care sa reduca numarul lor.

Una dintre metode este ingineria genetica, acest lucru insemnand ca tantarii modificati genetic sunt eliberati in populatiile de tantari normali tocmai pentru a-i distruge pe cei care le creeaza probleme oamenilor. Metoda a dat rezultate in unele cazuri, insa deocamdata nu este destul de larg raspandita si accesibila pentru a permite raspandirea acestei solutii la nivel global.

Tantarii pot prezenta un pericol pentru oameni, transmitand boli periculoase ce sunt greu de vindecat. Se cunoaste foarte bine problema transmiterii malariei de catre tantari, in special in tarile cu clima tropicala. O asemenea afectiune este greu de tratat, chiar si acum, in secolul tehnologiei moderne. Insa, in ultimii ani, tantarii au ajuns un pericol mult mai mare deoarece ei pot transmite si temutul virus Zika.

Acest virus este cunoscut in special pentru cazurile de microcefalie pe care le poate provoca nou-nascutilor, dupa ce femeile insarcinate sunt muscate de tantarii are poarta acest virus. Pericolul vine in special din America de Sud, Brazilia fiind una dintre tarile care au avut mult de suferit din aceasta cauza, in ultimii ani.

Sute de milioane de oameni din intreaga lume sunt infectati anual cu virusuri transmise de tantari. Foarte multe persoane mor tocmai din aceasta cauza, fara a avea acces la un tratament medical, in special populatiile defavorizate din Africa. Inmultirea tantarilor poate fi tinuta un control de catre autoritatile locale si centrale prin aplicarea de tratamente in mod regulat, tratamente care vizeaza exterminarea acestora.

Revenindla problema virusului Zika, trebuie sa spunem ca aceasta problema de sanatate a fost declarata o urgenta la nivel global chiar de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Nu exista un tratament care sa vindece aceasta boala provocata de virusul Zika. Cea mai buna metoda de aparare impotriva ei este preventia.

Femeile insarcinate sunt sfatuite sa nu calatoreasca in state din America si in special in tarile din America de Sud. Problemele de sanatate provocate de virusul Zika sunt greu de detectat, ele trecand adesea drept simptome ale unor afectiuni comune. Insa efectul final al bolii asupra nou-nascutilor este devastator: ei se nasc cu aceasta problema de dezvoltare corespunzatoare a creierului si sufera intreaga viata tocmai din aceasta cauza.

Un alt pericol major pentru sanatatea oamenilor este virusul West Nile. Acesta e transmis tot de tantari si. La fel ca Zika, virusul este foarte periculos. Virusul West Nile, odata ajuns in corpul uman, ajunge la creier, acolo unde are capacitatea de a provoca encefalita. Ulterior, acesta poate provoca alte complicatii in corpul uman si, in unele cazuri, provoaca moartea bolnavului.

Cineva isi poate da seama ca are acest virus daca prezinta simptome ca rigiditatea gatului, inflamatia nodulilor limfatici, dureri de cap si febra. Totusi, o mare parte din cei care au virusul West Nile in corp nu prezinta simptome si nu sunt constienti de pericolul la care ei sunt expusi. Si mai ingrijorator este faptul ca nu exista un tratament eficient impotriva acestei probleme de sanatate.

Atunci cand calatoresti intr-o alta tara, e bine sa te informezi in legatura cu posibilele probleme de care te-ai putea lovi acolo. La revenirea in Romania, in cazul in care ai fost intr-o tara cu pericol de epidemie, se recomanda efectuarea de analize de specialitate pentru a descoperi posibilele probleme de sanatate ce ar putea fi descoperite din timp. Privirea infectarii cu virusurile periculoase transmise de tantari se poate face si prin vaccinare. Astfel, te vei proteja cat mai bine de afectiuni transmisibile ce te-ai putea afecta la un moment dat, in urma calatoriei intr-o tara straina.

No Comments

Post A Comment

Suna Acum