Cum ne pot afecta daunatorii in propria noastra casa - Dezinsectie - Deratizare - Dezinfectie Nebulizare
16347
post-template-default,single,single-post,postid-16347,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Cum ne pot afecta daunatorii in propria noastra casa

Cum ne pot afecta daunatorii in propria noastra casa

Daunatorii au capacitatea de a provoca pagube majore intr-o casa. Sanatatea oamenilor poate fi afectata grav deoarece se stie ca daunatorii transmit boli grave daca ajunge in contact cu obiectele folosite de noi sau cu animalele de companie. Atat casele, cat si blocurile de apartamente pot fi afectate de daunatori. Sobolanii, de exemplu, pot patrunde pe langa tevile de canalizare sau cele de apa curenta. Ei se strecoara chiar si pe sub izolatia termica a unei cladiri si ajung in podul acesteia sau chiar in apartamente, acolo pe unde intra prin gurile de ventilatie sau cele lasate pentru hote.

In satele in care exista case de lemn, cea mai mare problema o pun termitele. Ele au o actiune distructiva asupra lemnului si pot afecta structura de rezistenta a acelei case. Pentru a scapa de termite e nevoie de tratamente costisitoare, facute de profesionisti in domeniu. Insa un tratament preventiv ajuta si mai mult. Atunci cand vine vorba de daunatori, preventia este foarte importanta. E mai bine sa previi pagubele materiale decat sa repari in urma daunatorilor care provoaca aceste pagube. In plus, daca doar reactionezi la ceea ce daunatorii fac, vei vedea ca ei pot sa iti afecteze locuinta in continuare, in cazul in care nu sunt exterminati.

Din cand in cand, este indicat sa inspectezi locuinta pentru a identifica posibilele probleme si pentru a vedea ce daunatori si-au facut loc acolo. Daca exista gauri, crapaturi sau spatii prin care acestia patrund, se recomanda astuparea lor pentru a impiedica accesul daunatorilor in interiorul casei. In trecut, oamenii foloseau in special capcane cu actionare mecanica pentru a prinde daunatorii. Acum insa exista multe solutii eficiente ce ii omoara si previn reaparitia lor pentru o perioada mai lunga de timp.

Printre cei mai dezgustatori daunatori care isi pot face loc in locuinta ta se numara gandacii. Exista mai multe tipuri de gandaci, ei putand sa fie mai usor sau mai greu de exterminat. Pot exista pana la 4,5 mii de specii de gandaci de bucatarie, ei ajungand sa stapaneasca practic incaperile necuratate si sa se dezvolte in numar foarte mare acolo. Ingrijorator este faptul ca gandacii de bucatarie se adapteaza la mediu si chiar dezvolta o toleranta la insecticidele utilizate de noi. Din acest motiv, e recomandat sa folositi insecticide eficiente si sa le schimbati din cand in cand.

Putem evita aparitia gandacilor de bucatarie daca aspiram, curatam praful si dam cu mopul cat mai des posibil. Vasele nu trebuie tinute nespalate in bucatarie sau prin dulapuri si incaperi inchise si spatii de depozitare. Daca omiti acest aspect, in scurt timp gandacii vor gasi calea spre bucataria ta. Atunci cand folosesti aspiratorul, ar fi bine ca sacul acestui aparat electrocasnic sa fie de unica folosinta deoarece in el isi pot face cuib gandacii si pot depune chiar oua in interiorul aspiratorului.

Acestia gasesc un mediu propice in special acolo unde este multa umeaza, in spatele dulapurilor si pe langa aparatele electrocasnice mari. Important este sa aveti grija si la locurile prin care gandacii pot patrunde in locuinta. Se recomanda folosirea de plase de tantari cu gauri cat mai mici, astfel incat sa eviti accesul gandacilor pe ferestre si in special pe fereastra de la baie. Gura de aerisire a hotei de bucatarie trebuie si ea curatata si igienizata din cand in cand. Nu putine sunt cazurile in care prin aceste orificii au intrat chiar si sobolani in casele oamenilor. Impotriva daunatorilor, multi oameni folosesc chiar aparate cu ultrasunete. Insa acestea doar ii alunga, fara ca tu sa ai garantia ca acesti daunatori nu se vor intoarce in curand.

Daca locuiesti la bloc, e bine ca din cand in cand sa verifici subsolul cladirii. Sobolanii pot urca pe tevile de apa curenta sau pe cele de caldura pana la etajele superioare ale blocului respectiv. Odata intrati in casa ta, ei nu se vor lasa dusi imediat de acolo, fiind nevoie de interventiile personalului specializat. In special daca ai de-a face cu sobolani mari, tine minte ca acestia pot deveni agresivi atunci cand sunt atacati. Asa ca, indiferent de tipul daunatorilor care iti ajung in casa, e indicat sa tratezi problema cu precautie si apeland la cineva specializat pentru a fi sigur de cele mai bune rezultate.

No Comments

Post A Comment

Suna Acum