Cum poti tine daunatorii la distanta - Dezinsectie - Deratizare - Dezinfectie Nebulizare
16163
post-template-default,single,single-post,postid-16163,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Cum poti tine daunatorii la distanta

Cum poti tine daunatorii la distanta

Daunatorii pot face mult rau intr-o locuinta si in jurul acesteia. Daca nu ne protejam impotriva lor, putem avea neplaceri precum infectiile, bolile transmisibile, iar casa poate fi afectata pe termen lung. Cel mai des ne dau batai de cap gandacii, furnicile si rozatoarele. Ele traiesc adesea in colonii in podul casei, pe langa casa sau in unele colturi ascunse ale locuintei noastre. Daca ne ingrijim din timp de combatarea lor, nu vom avea probleme majore, insa e foarte important sa folosim produse eficiente, care sa actioneze pe termen lung si sa nu fie toxice pentru oameni si animalele de companie ce pot trai in casa noastra.

Despre unele specii de furnici se stie ca ar fi o actiune benefica in gradina casei. Furnicile omoara puricii, acestia fiind daunatori ce pot afecta culturile din gradina. Insa trebuie sa ai grija unde depozitezi hrana din bucatarie sau in diverse spatii de depozitare din casa. Daca vor gasi acel loc in care tii mancarea, furnicile vor ajunge acolo imediat. Exista si metode eficiente de a scapa de furnici. Una dintre ele consta in inmuierea unui burete in apa cu sapun. Astfel, poti curata sirul de furnici pe care il observi ca patrunde printr-o crapatura in casa ta. Repeta aceasta operatiune de cate ori este nevoie pentru ca furnicile sa fie eliminate complet.

Cei care au experienta in combaterea acestor daunatori folosesc si inalbitor. Aceasta solutie trebuie pulverizata peste furnicile din propria ta locuinta. Poti utiliza si aspiratorul pentru a le elimina, insa ai grija sa il golesti pentru ca nu vei face decat sa le creezi furnicilor un mediu propice daca le lasi in interiorul sacului aspiratorul tau. Impotriva furnicilor poti folosi si un amestec de solutie formata din alcool sanitar, apa si detergent. Solutia trebuie pulverizata peste furnici si vei preveni accesul lor in casa ta in viitor, caci ele stau departe de alcool.

Gandacii sunt, de asemenea, o problema in multe case. Cel mai usor pentru tine este sa folosesti un spray insecticid. El va omori pe loc gandacii, insa nu este neaparat cea mai buna solutie pe termen lung pentru propria ta locuinta. Ai grija sa pulverizezi solutia prin toate crapaturile si colturile pe unde ar putea fi gandaci. Ei isi fac adesea loc acolo deoarece gasesc resturi de mancare si mizerie care favorizeaza inmultirea lor. In magazinele de profil poti gasi si momeli speciale pentru gandaci. Unele sunt facute pe baza de gel, solutie din aceste produse actionand mai lent insa efectul final este sigur si eficient.

Daca nu vrei sa utilizezi produse chimice, poti apela la o metoda mai sigura. Pur si simplu trebuie sa pui un borcan in coltul unde stau gandacii. Pe fundul lui poti pune apa si chiar putina cafea. Astfel, gandacii vor fi atrasi de acestea si nu vor mai putea iesi din borcan. Daca ai de-a face cu colonii de gandaci de care nu poti scapa, indiferent de metoda acceptata, apeleaza totusi la o firma specializata. Dar solutiile profesionale ii vor distruge in totalitate si vor preveni accesul lor in aceleasi spatii, in viitor.

Locuintele pot fi afectate si de multi alti daunatori, asa cum ar fi sobolanii, termitele, cartitele si chiar veveritele. Unele dintre ele provoaca pagube insemnate in locuinta, in jurul ei si in anexele acesteia. Veveritele distrug adesea firele electrice si instalatiile de aer conditionat in case. Daca ele ajung in poduri si mansarde, urmarile pot fi dezastruoase. Cel mai bine este sa verificam din cand in cand intrarile in casa si gurile de aerisire. In plus, locurile prin care ies cabluri trebuie sa fie bine inchise pe margini deoarece pe acolo pot patrunde inclusiv sobolani. Tevile de scurgere sunt si ele locuri pe unde daunatorii ajung in casa noastra. Insa cel mai important este sa avem curatenie in propria locuinta deoarece daunatorii gasesc adesea un loc propice acolo unde exista mizerie, resturi de mancare, praf si microbi. Evita acumularea de mizerie si resturi prin garaj, in anexele casei, in magazii si in locurile in care depozitezi diverse lucruri. Odata ce daunatorii iti invadeaza casa si se inmultesc, ei pot afecta confortul familiei si va fi mult mai greu sa scapi de ei in viitor.

Tags:
No Comments

Post A Comment

Suna Acum