De ce sunt periculosi gandacii de bucatarie pentru sanatatea ta - Dezinsectie - Deratizare - Dezinfectie Nebulizare
16350
post-template-default,single,single-post,postid-16350,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

De ce sunt periculosi gandacii de bucatarie pentru sanatatea ta

De ce sunt periculosi gandacii de bucatarie pentru sanatatea ta

Gandacii de bucatarie pot fi unii dintre cei mai periculosi inamici pentru oameni. Dintotdeauna s-au cautat solutii optime de a-i elimina din locuinte, insa nu toate au dat mereu rezultate.  Acestia au capacitatea de transmite afectiuni serioase oamenilor. Pe langa aspectul respingator al unui spatiu interior in care se gasesc multi gandaci, adevarata problema e pusa de acest pericol de infestare.

Gandacii de bucatarie provoaca adesea toxiinfectii alimentare la oameni si dizenterie. Atunci cand intra in contact cu o sursa de apa sau mancare, acestia chiar reprezinta un pericol major, in special pentru copii si batrani, adica persoane cu un sistem imunitar slab. Odata instalati intr-o locuinta, gandacii se inmultesc rapid, in doar cateva luni ei putand crea adevarate colonii intr-o incapere. Astfel, devine tot mai greu sa ii eliminam complet.

Atunci cand o persoana se imbolnaveste din cauza virusurilor transmise de gandaci, ea va avea simptome ce vizeaza in principal sistemul digestiv. Apar varsaturi, ameteli, senzatia de voma si crampele abdominale. E recomandat ca imediat ce o persoana are aceste simptome, ea sa mearga la medicul specialist sau la medicul de familie pentru a i se pune un diagnostic. Exista si situatii extreme in care anumite persoane sunt pur si simplu terorizate de prezenta gandacilor de bucatarie in incapere.

Se poate ajunge chiar si la atacuri de panica, la manifestari necontrolate si reactii violente ale celor care se tem foarte mult de gandaci. Aceasta teama resimtita fata de gandacii de bucatarie se numeste “katsaridafobie”. Practic, un gandac de bucatarie se poate hrani cu orice gaseste prin preajma.

El se hraneste chiar si cu materiile fecale ce pot ramane in unele zone ale casei tale, fie de la oameni, fie de la animalele de companie. Printre cele mai grave boli transmise de aceste insecte se numara hepatita de tip A si holera. Aceste afectiuni dau nastere unor simptome severe si, in cele mai grave cazuri, pot pune in pericol viata unor oameni.

Numeroasele probleme pe care le aduc gandacii de bucatarie in locuintele noastre sunt date de faptul ca ei supravietuiesc chiar si in conditii extreme. Inmultirea coloniilor de gandaci este foarte rapida, iar adaptarea acestora la mediul in care ajung sa petrece intr-un timp scurt. Nu putine sunt situatiile in care gandacii de bucatarie au fost gasiti chiar si in cele mai neprietenoase medii, acolo unde se credea ca viata nu ar fi posibila.

Daca existenta omenirii ar fi amenintata de conditiile extreme ale planetei noastre, gandacii ar fi, cu siguranta, printre singurele forme de viata care ar supravietui dupa noi, asa cum o arata studiile stiintifice efectuate de experti in domeniu. Una dintre cauzele fricii de gandaci este capacitatea acestor insecte de a provoca alergii. Anumite substante secretate de gandaci sunt alergene, in marile aglomerari urbane astfel de probleme find des intalnite.

In orase, problema gandacilor este o adevarata provocare pentru administratorii de cladiri, pentru autoritati si pentru proprietarii de locuinte. De gandacii de bucatarie nu vom putea scapa niciodata cu adevarat, deoarece si ei au rolul lor important in ecosistemele planetei noastre, insa ii putem tine sub control mult mai bine daca stim ce metode sa folosim impotriva proliferarii lor. Masurile profilactice pe care le putem lua impotriva prezentei gandacilor in casa noastra sunt cele mai indicate. E mai usor sa previi aparitia lor decat sa incerci sa ii extermini atunci cand deja gandacii s-au instalat in colonii, in casa ta.

Solutiile profesionale de stropire impotriva daunatorilor sunt mai puternice decat cele din magazin, asa ca e bine sa iei in calcul o absenta de cateva ore din propria locuinta, astfel incat sa nu te expui pericolului toxicitatii acestor substante. Eficienta lor este ridicata deoarece ele sunt mult mai puternice decat cele gasite in comert. Atunci cand detii o firma sau o cladire de depozitare, e imperios necesar sa ai contract cu o firma de dezinsectie si deratizare.

Aceasta va aplica tratamente in mod regulat cu scopul de a preveni dezvoltarea daunatorilor in interiorul si in preajma cladirii respective. Costurile sunt mai mici in acest caz, daca previi, decat cele ocazionate de tratamentul ce are ca scop eradicarea daunatorilor. Poti externaliza acest serviciu in cadrul companiei tale si vei vedea ca ai numai de castigat pe termen lung.

No Comments

Post A Comment

Suna Acum